VA RUGAM SA VA ACTUALIZATI BROWSER-UL. MEDIKAL NU MAI ACORDA SUPORT PENTRU INTERNET EXPLORER 6.0!>

Antibioticele - cand si de ce le folosim
Antibiotic - medicament care impiedica dezvoltarea anumitor microorganisme. In prezent sunt cunoscute peste o suta de tipuri de antibiotice, dar numai unele se folosesc in medicina deoarece antibioticele sunt daunatoare nu numai pentru microorganisme, dar si pentru organismul uman.

Mult timp, unii si in prezent, au parerea ca antibioticele sunt un remediu contra tuturor bolilor si se intrebuinteaza la cel mai mic semn al unei infectii. Astazi este demonstrat ca antibioticele au efect nociv asupra organismului uman. De la puternice rectii alergice provocate de aceasta clasa de medicamente la efecte toxice ce pun in pericol viata pacientilor, cum ar fi:
  • Streptomicina - ototoxicitate cu tulburari de echilibru, hipoacuzie, surditate ireversibila;
  • Clortetraciclina - complicatii la nivelul tubului digestiv;
  • Cloramfenicol - leucopenie, trombopenie, anemie aplastica, nevrita optica;
Antibioticele asupresc functiile vitale a celulelor care produc proteine, din aceasta cauza la mamele care au primit antibiotice in timpul sarcinii au nascut copii cu anomalii sau alte dereglari la diferite aparate si sisteme, uneori incompatibile cu viata. Dar si nou-nascutul poate suferi daca primeste laptele matern cu antibiotice. Toate antibioticele au efecte nocive asupra mamei si copilului:
  • Copiii, mamele carora au primit ciclofosfamide, sufera de dereglarea structurii oaselor, ramolisment osos.
  • Aminoglicozidele si tetraciclinele - lezeaza oasele si dintii copiilor.
  • Streptomicina - efect negativ asupra creierului copiilor si asupra centrului vorbirii.
  • Penicilina - la 16% din copii provoaca alergie.

Sunt numai cateva exemple de efecte nocive ale antibioticelor asupra organismului uman. Dar antibioticele produc dependenta. Pacientul care dupa un tratament cu antibiotice starea de sanatate s-a ameliorat favorabil are tendinta repetarii lui din propria initiativa la cel mai mic semn de boala, cateodata trecand la altele mai periculoase din care cauza organismul poate ceda.


citeste mai departe
Articole citite in acest moment
Luxatia soldului in perioada dezvoltarii
Termenul luxatia soldului in perioada dezvoltarii a fost propus ca inlocuitor al termenului...
Sfaturi pentru evitarea bolii hemoroidale
Evitati alimentele care pot cauza iritatii locale (mancare condimentata, alcool) sau bauturi...
Ghidul incepatorului la sala de gimnastica
Cateva sfaturi pentru a va face o idee despre ce presupune frecventarea unei sali de gimnastica....
Laborator de analize, Gastroenterologie, Medicina de familie, Proctologie, Psihoterapie, Medicina generala, Medicina interna, Psihiatrie
Timis - Timisoara
0722.468.168
Cardiologie, Dermato-venerologie, Chirurgie generala, Proctologie, Psihoterapie, Medicina generala, Medicina interna, Psihiatrie
Timis - Timisoara
0256.443.625
Obstetrica-ginecologie, Dermato-venerologie, Chirurgie generala, Proctologie, Psihoterapie, Medicina generala, Medicina interna, Psihiatrie
Timis - Timisoara
0256.497.531


Crezi ca vreunul dintre prietenii tai ar putea fi interesat de siteul medikal.ro? Le poti trimite un mesaj in numai cateva secunde!