VA RUGAM SA VA ACTUALIZATI BROWSER-UL. MEDIKAL NU MAI ACORDA SUPORT PENTRU INTERNET EXPLORER 6.0!>

Ursofalk

dimensiune text

Compozitie

Substanta activa: 1 capsula contine 250 mg acid ursodeoxycholic.
Excipienti: amidon de porumb, siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, bioxid de titan (E171), dodecyl sulfat de sodiu, gelatina.

Actiune terapeutica

Ursodiolul, este un acid biliar uman, care  reprezinta o fractiune minora din totalul acizilor biliari umani. Admnistrarea orala duce la cresterea acestei fractiuni la nivelul bilei devenind astfel un procent major la acest nivel. La pacientii cu stoma colecistica, care au o fractiune scazuta de acizi biliari totali,  adimistrarea de ursodiol duce la cresterea intregii fractiuni si implicit la cresterea saturatiei colesterolului. Astfel saturatia in colesterol a vezicii biliare este redusa, permitand solubilizarea graduata a colesterolului de la nivelul vezicii biliare. La pacientii cu ciroza biliara primitiva poate fi relatata o imbunatatire a colestazei, modificarea metabolismului colesterolului sau ambele.

Indicatii

Dizolvarea calculilor biliari colesterolici din colecist.
Calculii trebuie sa fie radiotransparenti si functia colecistului trebuie sa fie intacta. Gastrita de reflux biliar.
Colestaze hepatice (de exemplu ciroza biliara primara).

Doze si mod de administrare

Pentru dizolvarea calculilor biliari colesterolici si in colestazele hepatice, doza zilnica este de aproximativ 10 mg/kg corp echivalent la:
-60 kg - 2 capsule;
-70 kg - 3 capsule;
-80 kg - 3 capsule;
-90 kg - 4 capsule;
100 kg - 4 capsule.
Pentru tratamentul gastritei de reflux biliar se administreaza 1 capsula pe zi. Capsulele trebuie luate seara inainte de culcare.
Modul si durata administrarii: se vor inghiti capsulele cu putin lichid. Se vor lua cu regularitate. Tratamentul pentru dizolvarea calculilor biliari poate dura intre 6 si 24 luni. Daca nu se observa o reducere a dimensiunii calculilor dupa 12 luni se recomanda intreruperea tratamentului. Rezultatele terapiei trebuie monitorizate prin ecografie sau colecistografie la fiecare 6 luni. Pentru tratamentul gastritei de reflux biliar, Ursofalk se administreaza in mod normal timp de 10-14 zile. Medicul curant va decide durata tratamentului.
Nota: este necesar controlul ecografic al calculilor biliari inainte de inceputul tratamentului si la interval de 6 luni in cursul acestuia. Tratamentul va fi monitorizat si prin controlul initial si periodic al transaminazelor SGOT si SGPT.

Contraindicatii

Ursofalk nu se administreaza in cazul: inflamatiilor acute ale colecistului, cailor biliare si pancreasului.
Obstructiei tractului biliar (coledoc ori colecist).
Afectiunilor inflamatorii ale intestinului gros sau subtire.
Sarcina: Ursofalk nu trebuie administrat pacientilor cu calculi calcificati, a caror vezicula biliara nu poate fi vizualizata radiologic (cu raze X), cu tulburari de contractilitate a colecistului sau frecvente colici biliare.

Masuri de precautie

Sarcina si lactatie: dat fiind faptul ca riscul embriotoxicitatii nu a fost definitiv clarificat, femeile aflate in perioada fecunda vor fi tratate numai daca iau in acelasi timp masuri contraceptive eficiente. Existenta sarcinii trebuie exclusa inaintea inceperii tratamentului. Pentru siguranta tratamentul nu trebuie aplicat in timpul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse

Calcificarea calculilor biliari poate sa apara in timpul tratamentului. In rare cazuri, fecalele pot deveni pastoase.


Crezi ca vreunul dintre prietenii tai ar putea fi interesat de siteul medikal.ro? Le poti trimite un mesaj in numai cateva secunde!
Alte medicamenete
No spa
Indicatii Spasme ale musculaturii netede in afectiuni cu origine biliara: colecistolitiaza, colangiolitiaza, colecistita,...
citeste mai departe...
Xenical
Compozitie O capsula de Xenical contine 120 mg orlistat ca substanta activa. Capsula mai contine si excipienti:...
citeste mai departe...
Controloc
Compozitie 1 tableta acido-rezistenta contine: Ingredient activ: 45,1 mg pantoprazol sesquihidrat de sodiu (echivalent...
citeste mai departe...
Articole populare
Identificarea simptomelor apendicitei
Procesul diagnosticatii apendicitei este foarte dificil pentru doctori. Simptomele apendicitei au caracter...
Cum sa slabiti dupa sarcina
In medie, o femeie creste in greutate cu 10-15 kg in timpul sarcinii. In timpul travaliului si imediat...
5 Sfaturi care le puteti utiliza pentru a trata acneea
Din fericire, exista o serie de lucruri pe care le puteti face in fiecare zi ca sa va asigurati ca pielea...
Boli cu transmitere sexuala
La om, forta care apropie indivizii de sex diferit nu este simplul instinct de reproducere, cum se intampla...