VA RUGAM SA VA ACTUALIZATI BROWSER-UL. MEDIKAL NU MAI ACORDA SUPORT PENTRU INTERNET EXPLORER 6.0!>

Tensiunea Arteriala - Prevenire si tratament

dimensiune text

Riscurile hipertensiunii

 

Hipertensiunea arteriala este o stare care este in general monitorizata printre cei in varsta, dar cei tineri nu ar trebui sa ia sanatatea de-a gata, pentru ca exista si multi tineri care sufera de aceasta conditie medicala.
O tensiune arteriala normala este masurata ca fiind 120 cu 80, ceea ce inseamna ca presiunea sistolica sau presiunea luata cand bataile inimii unei persoane este 120  iar presiunea diastolica sau presiunea luata intre bataile inimii este 80. Este important sa luam aminte de tensiunea unei persoane pentru ca presiunea cu care inima pompeaza prin artere ii poate avea efecte serioase asupra sanatatii acesteia.

O persoana care are tensiune mare nu numai ca poate face un infarct, dar poate face persoana succeptibila la boli ale inimii si ficatului. A avea hipertensiune arteriala poate fi greu pentru ca poate fi o conditie care se mentine pe parcursul intregii vieti.

Persoanele care sufera de hipertensiune arteriala ar trebuie sa isi ia tensiunea regulat. Este deasemena o decizie foarte buna de a va cumpara un aparat de monitorizare pentru a va putea observa tensiunea in mod regulat. Tensiunea unei persoane poate fi luata de catre o sora medicala sau chiar de un coleg de apartament. Chiar persoana care sufera de aceasta conditie poate sa isi ia singura tensiunea, folosind un aparat digital de masurare a tensiunii, pentru un rezultat usor de interpretat.


Sfaturi pentru mentinerea unei tensiuni scazute

 

O persoana ar trebui sa se asigure ca este bine odihnita inainte de a-si lua tensiunea pentru a evita rezultatele false. Consumul de cafea, fumatul, chiar si o vezica plina pot afecta rezultatele citirii tensiunii unei persoane.
O persoana normala care are tensiunea de 140 cu 90 dupa mai multe citiri sufera de hipertensiune. Pe de alta parte, o tensiune care indica 130 cu 80 poate insemna deja hipertensiune daca este vorba de o persoana suferinda de diabet. Pentru a va asigura ca citirea este corecta, luati-va tensiunea de mai multe ori intr-un interval de doua minute, apoi faceti media.

Exista oameni care sufera de sufera de hipertensiunea halatului alb, sau hipertensiune de fiecare data cand sunt in cabinetul medicului. Persoanele care sunt afectate de aceasta trebuie sa isi monitorizeze tensiunea la domiciliu ca mai apoi sa dea rezultatele doctorilor.

Cu toate acestea, persoanele care sufera de hipertensiune pot preveni aceasta conditie adoptand o dieta buna si prin exercitii. Printre metodele recomandate folosite la scaderea tensiunii este reducerea consumului de sare si cresterea consumului de fructe si legume.

Sunt cazuri cand chiar oamenii care consuma alimentele care trebuie si fac exercitiu in mod regulat sufera de hipertensiune. Cand se intampla una ca asta, cel mai bine este ca stiluld e viata sa fie mentinut, dar doctorul trebuie intrebat despre ce tratament trebuie folosit pentru a tine tensiunea la un nivel normal. Exista medicamente care tin tensiunea scazuta prin eliminarea apei sau lichidelor in exces cu tot cu sare din corpul unei persoane. Intotdeauna cereti sfatul doctorului, el va putea sa va prescrie medicamentele potrivite pentru dumneavoastra.

A avea hipertensiune poate fi o conditie care va poate slabi, pentru ca aceasta inhiba stilul de viata. Cu toate acestea, fiecare este capabil de a-si controla conditia, atata timp cat persoana este suficient de disciplinata incat va face schimbarile necesare.Newsletter Medikal
Abonati-va acum la newsletter si veti primi periodic informatii utile pentru sanatatea dvs.
Chirurgie generala, Dermato-venerologie, Cardiologie
Timis - Timisoara
0256.443.625
Boli infectioase, Gastroenterologie, Recuperare, medicina fizica si balneologie, Cardiologie, Psihiatrie, Alergologie si imunologie clinica, Homeopatie, Neuropsihiatrie, Endocrinologie, Psihologie
Timis - Timisoara
0256.288.782
Otorinolaringologie-ORL, Medicina de familie, Medicina interna, Cardiologie, Medicina muncii, Neurologie, Urologie, Oftalmologie, Laborator de analize, Optica medicala
Timis - Timisoara
0256 436205


Articole populare
Solutii aromoterapeutice impotriva stresului
Exista numerosi factori de stre, precum zgomotul, aglomeratia, concurenta, problemele de familie sau...
Adolescentul - stari afective si tulburari de comportament
Perioada adolescentei este caracterizata printr-o dezvoltare a tuturor functiilor si proceselor psihice...
Ghidul incepatorului la sala de gimnastica
Cateva sfaturi pentru a va face o idee despre ce presupune frecventarea unei sali de gimnastica. Va puteti...
Hrana sanatoasa pentru bebelusi si copii
Atunci cind vine vorba despre sanatatea si fericirea copilului, toti parintii sint unanim de acord ca...
Din aceeasi categorie
Diabetul si tratementele complementare
Diabetul afecteaza milioane de oameni in prezent. Medicina traditionala ofera diferite modalitati pentru a tine sub control...
citeste mai departe...
Impotenta - cauze si diagnostic
Disfunctia erectila reprezinta incapacitatea obtinerii sau mentinerii unei erectii cu care sa se poata realiza un act sexual....
citeste mai departe...
Cele 10 porunci pentru piciorul diabetic
Piciorul diabetic este o complicatie severa, care se intalneste la persoanele cu diabet, datorita dezechilibrului glicemic,...
citeste mai departe...