VA RUGAM SA VA ACTUALIZATI BROWSER-UL. MEDIKAL NU MAI ACORDA SUPORT PENTRU INTERNET EXPLORER 6.0!>

Antibioticele - cand si de ce le folosim
Antibiotic - medicament care impiedica dezvoltarea anumitor microorganisme. In prezent sunt cunoscute peste o suta de tipuri de antibiotice, dar numai unele se folosesc in medicina deoarece antibioticele sunt daunatoare nu numai pentru microorganisme, dar si pentru organismul uman.

Mult timp, unii si in prezent, au parerea ca antibioticele sunt un remediu contra tuturor bolilor si se intrebuinteaza la cel mai mic semn al unei infectii. Astazi este demonstrat ca antibioticele au efect nociv asupra organismului uman. De la puternice rectii alergice provocate de aceasta clasa de medicamente la efecte toxice ce pun in pericol viata pacientilor, cum ar fi:
  • Streptomicina - ototoxicitate cu tulburari de echilibru, hipoacuzie, surditate ireversibila;
  • Clortetraciclina - complicatii la nivelul tubului digestiv;
  • Cloramfenicol - leucopenie, trombopenie, anemie aplastica, nevrita optica;
Antibioticele asupresc functiile vitale a celulelor care produc proteine, din aceasta cauza la mamele care au primit antibiotice in timpul sarcinii au nascut copii cu anomalii sau alte dereglari la diferite aparate si sisteme, uneori incompatibile cu viata. Dar si nou-nascutul poate suferi daca primeste laptele matern cu antibiotice. Toate antibioticele au efecte nocive asupra mamei si copilului:
  • Copiii, mamele carora au primit ciclofosfamide, sufera de dereglarea structurii oaselor, ramolisment osos.
  • Aminoglicozidele si tetraciclinele - lezeaza oasele si dintii copiilor.
  • Streptomicina - efect negativ asupra creierului copiilor si asupra centrului vorbirii.
  • Penicilina - la 16% din copii provoaca alergie.

Sunt numai cateva exemple de efecte nocive ale antibioticelor asupra organismului uman. Dar antibioticele produc dependenta. Pacientul care dupa un tratament cu antibiotice starea de sanatate s-a ameliorat favorabil are tendinta repetarii lui din propria initiativa la cel mai mic semn de boala, cateodata trecand la altele mai periculoase din care cauza organismul poate ceda.


citeste mai departe
Articole citite in acest moment
Alcoolul si efectele sale asupra sarcinii
In 1973, medicul pediatru francez Paul Lemoine a semnalat pentru prima data legatura intre...
Obezitatea - forme si factori favorizanti
Obezitatea implica o depasire a greutatii ideale cu 220%, o cincime dintre barbati si o treime...
Batranetea - etapa a vietii sau traire
Exista numerosi factori de stre, precum zgomotul, aglomeratia, concurenta, problemele de familie...
Oftalmologie, Nutritie, Medicina de familie, Medicina alternativa si naturista, Laborator de analize, Medicina muncii, Acupunctura, Optica medicala, Psihoterapie, Psihologie
Timis - Timisoara
0256.226.271
Chirurgie generala, Cardiologie, Dermato-venerologie, Medicina alternativa si naturista, Laborator de analize, Medicina muncii, Acupunctura, Optica medicala, Psihoterapie, Psihologie
Timis - Timisoara
0256.443.625
Planificare familiala, Sexologie, Recuperare, medicina fizica si balneologie, Obstetrica-ginecologie, Medicina alternativa si naturista, Dermato-venerologie, Acupunctura, Optica medicala, Psihoterapie, Psihologie
Timis - Timisoara


Crezi ca vreunul dintre prietenii tai ar putea fi interesat de siteul medikal.ro? Le poti trimite un mesaj in numai cateva secunde!