VA RUGAM SA VA ACTUALIZATI BROWSER-UL. MEDIKAL NU MAI ACORDA SUPORT PENTRU INTERNET EXPLORER 6.0!>

Proprietatile plantei Aloe Vera

dimensiune text
Aloe, in Latina Aloe Vera, apartine familiei Liliaceae, ca si usturoiul, ceapa, laleaua, din clasa Monocotiledonate. In denumirea comuna se foloseste Aloe sau crinul desertului.

Aloe vera este o planta arborescenta de 60-80 cm inaltime, cu radacini putin profunde, a carei tija scurta si lemnoasa poarta un fascicul de frunze carnoase, lucioase, de culoare verde, cu sectiune triunghiulara, cu extremitati ascutite, care pot atinge 80 cm inaltime si 10 mm grosime. In epoca contemporana, de aproape 50 de ani, aceasta planta retine atentia unor cercetatori eminenti in special rusi si americani, care au efectuat numeroase studii ce confirma utilizarea medicala a acestei plante miraculoase.

Pulpa de Aloe vera a fost studiata in numeroase tari, si utilizata acum intr-o multitudine de preparate, cu o excelenta eficacitate.

Proprietati.

Desi Aloe vera prezinta numeroase proprietati terapeutice, vom prezenta doar pe cele deja confirmate:

  1. Proprietati dermatologice - hemostatic, anestezic, bactericid, cicatrizant si antiinflamator. Are effect asupra patologiilor cutanate traumatice ( rani, arsuri, iritatii ) sau non-traumatice ( dermatoze ).
  2. Proprietati nutritionale - la modul complementar, pulpa de Aloe vera adduce un aport important de: acizi aminati, minerale si oligo-elemente, vitamine etc. Aceasta bogatie calitativa adduce o reechilibrare organica si creste rezistenta terenului biologic, permitandu-i sa reziste mai bine in fata agresiunilor externe.
  3. Proprietati cosmetice - datorita actiunii cutanate, reechilibreaza pH-ul cutanat, descuamarea celulelor moarte, hidratarea si hranirea pielii in profunzime, stimuleaza multiplicarea celulara a fibroblastelor din derma, are actiune astrigenta, emolienta si protectoare, facandu-l unul dintre cele mai remarcabile produse de frumusete.
  4. Proprietati digestive - datorita enzimelor pe care le contine ajuta la o mai buna digestie, diminueaza putrefactia intestinala. Are actiune de stimulare a poftei de mancare si actiune tonifianta asupra intestinelor. Regleaza tranzitul intestinal, fara a avea actiune laxative propriu-zisa.



Newsletter Medikal
Abonati-va acum la newsletter si veti primi periodic informatii utile pentru sanatatea dvs.
Centru de excelenta in tratament reumatologic si de recuperare medicala
Timis - Timisoara
0256/216.051
Stomatologie
Timis - Timisoara
0256.457.029


Articole populare
5 Sfaturi care le puteti utiliza pentru a trata acneea
Din fericire, exista o serie de lucruri pe care le puteti face in fiecare zi ca sa va asigurati ca pielea...
Viteza de sedimentare a hematiilor
Variatii fiziologice se observa in functie de sex, la femei in timpul menstruatiei, cand are valori crescute,...
Ghidul incepatorului la sala de gimnastica
Cateva sfaturi pentru a va face o idee despre ce presupune frecventarea unei sali de gimnastica. Va puteti...
Ridurile si tratarea acestora
Imbatranirea favorizeaza accentuarea ridurilor, in special in zona fruntii si a zonei dintre sprancene,...
Din aceeasi categorie
Adolescentul - stari afective si tulburari de comportament
Perioada adolescentei este caracterizata printr-o dezvoltare a tuturor functiilor si proceselor psihice si totodata, prin...
citeste mai departe...
Batranetea - etapa a vietii sau traire
Exista numerosi factori de stre, precum zgomotul, aglomeratia, concurenta, problemele de familie sau de la serviciu, care...
citeste mai departe...
Solutii aromoterapeutice impotriva stresului
Exista numerosi factori de stre, precum zgomotul, aglomeratia, concurenta, problemele de familie sau de la serviciu, care...
citeste mai departe...