VA RUGAM SA VA ACTUALIZATI BROWSER-UL. MEDIKAL NU MAI ACORDA SUPORT PENTRU INTERNET EXPLORER 6.0!>

Alaptatul copilului - sfaturi si reguli

dimensiune text
Alaptatul natural are multe avantaje atat pentru copil cat si pentru mama. Exista numeroase substante in laptele matern care nu pot fi gasite in laptele de vaca. Cu atat mai mult, exista mai putine complicatii asociate cu laptele matern decat cu lapte de vaca.

A fost mentionat de multe ori ca este mai bine pentru copii sa fie alaptati de la san pentru primele sase luni, chiar pana la doi ani. Dar de ce laptele matern este atat de benefic pentru copil? Mai intai de toate, doar laptele matern contine colostru, substanta care este esentiala pentru copil. Laptele comercial nu poate simula colostrul produs de san. Colostrul contine anticorpi naturali si globuline care sunt responsabile pentru mentinerea sanatatii copilului in primele luni de viata.

Un alt avantaj al laptelui matern fata de laptele de vaca este ca acesta este mult mai ieftin. Deasemenea copilul se poate adapta mai bine la laptele matern. Laptele de vaca poate provoca si probleme digestive pentru copil comparativ cu laptele natural.

Multe femei au devenit constiente de importanta alaptarii. Cu toate acestea, in ciuda gradului de constientizare, multe mame inca manifesta diferite probleme asociate cu alaptarea de la san. Aceste probleme sunt de cele mai multe ori legate de aplicarea unor tehnici necorespunzatoare. In cele din urma, atat mama cat si copilul vor beneficia daca tehnicile corespunzatoare sunt respectate.

Sfaturi pentru o alaptare corecta

In primul rand trebuie sa va pregati sanii pentru producerea laptelui. Exista diferite exercitii pentru sfarcuri ce au scopul de a le pregati pentru furnizarea laptelui matern. Unul dintre aceste exercitii implica ciupitul mamelonului periodic.

In al doilea rand ceea ce cele mai multe mame nu reusesc sa realizeze este sa-si pastreze sanii curati inainte de hranirea copilului. Cand aveti de gand sa alaptati, ar trebui sa evitati utilizarea folosirii sapunului pe sfarcuri. Daca acest lucru nu poate fi evitata, sfarcurile dumneavoastra ar trebui sa fie sterse cu o carpa moale, inmuiata in apa curata pentru a va asigura ca acestea sunt curate.

In al treilea rand si, probabil, cel mai important pas este de a permite copilului dumneavoastra sa cuprinda corespunzator mamelonul. Veti sti cand copilul este pozitionat corect atunci cand gura acestuia va acoperii intreaga areola si nu doar sfarcul. Aceasta pozitionare este importanta deoarece doar asa se poate stimula in mod corespunzator "reflexul" sanului de a elibera laptele.

Pentru a ajuta copilul sa se alapteze corect trebui sa va folositi de reflexele lui naturale. Aceste reflexe se manifesta in primele luni de viata. Trebuie doar sa stimulati obrajii copilului, in apropiere de gura folosinduva de sfarcuri iar capul lor se va roti automat inspre stimul. Gura lor se va deschide si va fi pregatita pentru receptionarea sfarcului. Odata ce ati terminat, puteti stimula copilul sa se opreasca din alaptat prin introducerea unui deget curat in partea laterala a gurii. Bebelusul se va opri din supt, moment in care puteti retrage sfarcul.

Pentru a preveni iritarea sfarcurilor sau inflamarea sanilor va trebui sa monitorizeze durata de timp in care copilul suge la fiecare san. De obicei este recomandabil sa petreaca 10-15 minute la un san pentru a va asigura ca acesta este complet golit de lapte. Acest lucru va preveni inflamarea acestora. Data viitoare cand copilul dumneavoastra se hraneste, incercati sa folositi acelasi san pentru a va asigura ca laptele este complet golit inainte de a trece la celalalt.



Newsletter Medikal
Abonati-va acum la newsletter si veti primi periodic informatii utile pentru sanatatea dvs.
Medicina generala, Psihoterapie, Laborator de analize, Psihiatrie, Gastroenterologie, Proctologie, Medicina de familie, Medicina interna
Timis - Timisoara
0722.468.168
optica medicala, oftalmologie, ochelari, lentile de contact
Timis - Timisoara
Programari la: 0721.316.224
Neurologie, Psihoterapie, Laborator de analize, Psihiatrie, Gastroenterologie, Proctologie, Medicina de familie, Medicina interna
Mehedinti - Drobeta-Turnu Severin
0724.293.340


Articole populare
Sanatatea dentara a copilului
Se stie ca fluorul este cel mai bun prieten al dintilor, gratie lui smaltul se fortifica si cariile diminueaza....
Ce este de stiut despre droguri
Persoana care consuma ilicit droguri este supusa uneia dintre urmatoarele masuri: cura de dezintoxicare...
Sfaturi privind baia bebelusului
Baia bebelusului poate fi facuta in fiecare zi sau la doua zile. Trebuie ales momentul in care bebelusul...
Viteza de sedimentare a hematiilor
Variatii fiziologice se observa in functie de sex, la femei in timpul menstruatiei, cand are valori crescute,...
Din aceeasi categorie
Sfaturi utile pentru tinerele mamici
Noile cercetari au aratat ca bebelusii pot invata sa-si exprime nemultumirile printr-un plans in liniste, in timp ce se afla...
citeste mai departe...
Sfaturi privind baia bebelusului
Baia bebelusului poate fi facuta in fiecare zi sau la doua zile. Trebuie ales momentul in care bebelusul este destins, pentru...
citeste mai departe...
Sanatatea dentara a copilului
Se stie ca fluorul este cel mai bun prieten al dintilor, gratie lui smaltul se fortifica si cariile diminueaza. Totusi excesul...
citeste mai departe...