VA RUGAM SA VA ACTUALIZATI BROWSER-UL. MEDIKAL NU MAI ACORDA SUPORT PENTRU INTERNET EXPLORER 6.0!>

Cum scapam de crampele musculare

dimensiune text
Crampele musculare sunt provocate de contractii temporare ale muschilor si apar de obicei in timpul efortului fizic. Exista mai multe cauze ce duc la aparitia crampelor musculare, dar de cele mai multe ori se datoreaza incalzirii insuficiente inainte de antrenament.

Evitarea crampelor musculare

O incalzire corecta si eficienta are doua etape: una generala (cardio), pentru cresterea temperaturii corpului (alergare, bicicleta, etc) si una specifica, in cursul careia principalele articulatii si grupe de muschi vizate sunt incalzite. Este suficient sa nu se respecte, din diferite motive (graba, superficialitate, ignoranta), timpul necesar sau importanta uneia dintre aceste etape si crampele pot deveni un fenomen curent.

La fel de importanta ca si incalzirea este si faza de relaxare dupa antrenament. Relaxarea presupune, ca si incalzirea, doua etape: una dinamica(aerobic), si una statica(intinderi). Aceasta are rolul de a "calma" corpul si de a elimina tensiunea musculara si produsele catabolice rezultate in urma antrenamentului. Trecerea peste etapa de relaxare poate incetini procesul de recuperare a organismului, avand adesea ca rezultat crampe in timpul urmatorului antrenament si uneori chiar si in repaus.

Crampele pot aparea, de asemenea, din cauza dezechilibru electrolitic rezultat in urma transpiratiei abundente. Recuperarea echilibrului hidro-electrolitic este o prioritate si poate fi realizata prin alimentatie echilibrata si variata, bogata in legume si fructe completate periodic cu suplimente nutritive, poli-minerale si poli-vitamine.

Indepartarea crampelor musculare

Cand crampele musculare apar in timpul antrenamentelor, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va opriti din exercitiul care a produs crampele. Masatul zonei afectata este o idee buna. Acest lucru va intensifica circulatia sangelui in acest grup de muschi si va elimina mai repede produsele catabolice rezultate din antrenament.

De asemenea, este indicat sa efectuati intinderi usoare, intinderi care vor avea efect nu numai asupra zonei afectate ci si asupra muschilor opozanti. Acest exercitiu are menirea de a pune la loc fibrele musculare, in aliniamentul lor obisnuit, contribuind la relaxarea muschilor, dar si de a intinde si de a face zona respectiva mai elastica.

Un alt element benefic ar putea fi un dus cald, ceea ce va contribui la revenirea la normal a muschilor tensionati prin dilatarea vasculara periferica.

Ignorarea crampelor poate avea ca rezultat aparitia unor probleme mai mult sau mai putin grave, printre care chiar si ruptura musculara. Pe langa efectele fizice ale crampelor, persoana respectiva poate fi, de asemenea, afectata si psihologic. Ea nu va intensifica ritmul antrenamentelor datorita fricii de aceste contractii ocazionale. Frica poate devenii chiar obsesiva, persoana in cauza suspectand orice durere musculara comuna in timpul efortului sau post-efort ca fiind un simptom al crampelor.

Experienta acumulata va furniza cea mai buna analiza asupra acestor situatii, practicarea de durata ducand la o diferentiere usoara intre situatiile reale si alarmele false, contribuind, astfel, la cresterea eficientei antrenamentului.



Newsletter Medikal
Abonati-va acum la newsletter si veti primi periodic informatii utile pentru sanatatea dvs.
Stomatologie
Timis - Timisoara
0256.217.008
Radiologie dentara, Implantologie dentara, Chirurgie maxilo-faciala, Stomatologie
Timis - Timisoara
0256.290.785
stomatologie timisoara, albire dinti, aparat dentar, extractie dinte, cabinet stomatologic, stomatolog timisoara
Timis - Timisoara
0721.997.250


Articole populare
Aromoterapie pentru perioada sarcinii
In timpul sarcinii exista numeroase faze in care aromoterapia este benefica, de mare ajutor si in acelasi...
Rolul vitaminelor in ingrijirea pielii
Din totalul vitaminelor luate, un anumit procent ajunge in piele. Rolurile vitaminelor sunt descris pe...
Solutii aromoterapeutice impotriva stresului
Exista numerosi factori de stre, precum zgomotul, aglomeratia, concurenta, problemele de familie sau...
Sfaturi privind baia bebelusului
Baia bebelusului poate fi facuta in fiecare zi sau la doua zile. Trebuie ales momentul in care bebelusul...
Din aceeasi categorie
Mai multa apa pentru mai multa energie
Daca inca nu ati auzit ca 70% din populatia lumii este deshidratata - veti auzi in curand, astfel ca ONU face eforturi mari...
citeste mai departe...
Cinci aparate excelente pentru eliminarea grasimii
Aceste aparate aduc mai mult dinamism si mai multa diversitate in rutinele dvs de antrenament. Sunt excelente pentru cei...
citeste mai departe...
Tabel calorii si valori energetice
Acest tabel cu calorii va ajuta sa va calculati necesarul zilnic de calorii, oferindu-va o imagine de ansamblu asupra numarului...
citeste mai departe...