VA RUGAM SA VA ACTUALIZATI BROWSER-UL. MEDIKAL NU MAI ACORDA SUPORT PENTRU INTERNET EXPLORER 6.0!>

Cum sa slabiti dupa sarcina

dimensiune text
In medie, o femeie creste in greutate cu 10-15 kg in timpul sarcinii. In timpul travaliului si imediat dupa nastere o mama poate pierde intre 4 si 7 kg. Acest lucru inseamna ca "noul" corp al mamei va avea cu 6-8 kg peste greutatea normala. Aceasta poate fi o sursa de soc, dezamagire, frustrare, si disperare pentru o femeie care descopera ca, dupa ce a dat nastere unui copil, hainele pe care le-a purtat inainte de sarcina nu se mai potrivesc.

Pierderea de greutate dupa sarcina nu este o misiune imposibila, dar nici una usoara. Este nevoie de rabdare, atitudine realista, perspectiva pozitiva, iar cand se ajunge la acest lucru - persistenta si daruire. O perspectiva realista este de a slabi nu mai mult de 0,5-1kg pe saptamana, indiferent de metoda folosita. Pentru un surplus de 4-7 kg perioada de slabire poate dura intre 2 luni si 2 ani.

Nu exista nici o solutie rapida de a pierde din greutate dupa sarcina, cel putin nu una sanatoasa si de durata. Deci, cel mai bun mod de a reusi este sa iti stabilesti o perioada realista in care sa obtii rezultatele dorite si sa pornesti cu determinarea de a duce la capat acest efort, indiferent cat de mult ar putea dura.

Sfaturi utile pentru a scapa de kilogramele in plus

Acum ca ati capatat o atitudine mentala pozitiva, sa urmarim cateva sugestii pentru a scapa de aceasta greutate nedorita:

Nu incepeti imediat: Spre deosebire de zicala "nu lasa pe maine ce poti sa faci azi", in acest caz chiar sunteti sfatuita sa va relaxati mai intai deoarece organismul dumneavoastra are nevoie de timp pentru a se adapta la schimbarile la care a fost supus in ultimele 9 luni. Retineti ca dupa nastere corpul dumneavoastra nu revine la starea in care a fost inainte de sarcina; va aflati intr-o etapa pe care nu ati mai intalnit-o. Sunteti in corpul unui mame noi, iar acest organism are nevoie de timp pentru a se obisnui cu acest nou mod de a fi.

Evitati dietele de slabit de orice fel pentru cel putin trei luni. Nu exagerati cu exercitiile fizice atata timp cat duceti o viata activa si faceti miscare. Puteti utiliza ciclului menstrual ca un indicator al momentului cand organismul dumneavoastra este gata sa-si asume un program de exercitii fizice si o dieta mai intensa. Atunci cand acesta se normalizeaza, sunteti gata sa incepeti.

Incepeti usor: corpul dvs. nu este inca vindecat din timpul sarcinii, iar abordarea unui regim intens de exercitii ar putea reprezenta un soc prea mare pentru dvs. Mersul pe jos cu copilul la plimbare in jurul blocului sau in parc este o modalitate excelenta de a incepe, si deasemenea va pregateste corpul pentru un set de exercitii mai extinse ulterior.

Pregatitiva pentru succes: Asta presupune sa va aprovizionati bucataria cu alimente proaspete si sanatoase, in special snack-uri, asa incat atunci cand simtiti nevoia de a manca ceva, sa aveti doar variante adecvate la indemana. Mai multe mese mai mici pe parcursul zilei va vor ajuta mult mai mult decat doar 2 sau 3 mese mari. Si nu incercati sa va infometati. Veti face mai mult rau copilului dumneavoastra in acest fel, si veti gasi in mod inevitabil o metoda mai tarziu pentru a compensa.

Ai rabdare cu tine insuti. Perioada de timp urmatoare sarcinii este deja suficient de stresanta in atat de multe feluri. Nu te impovara nejustificat cu vinovatie, rusine, si asteptari nerealiste.

Indepartarea excesului de greutate dupa sarcina nu este un lucru usor, dar poate fi obtinut. Fiecare organism este diferit. Mai degraba decat sa va comparati rata de slabire cu cea a altor mamici, concentrativa sa ramaneti pe drumul lent dar sigur pe care ati pornit. Rezultatele obtinute vor fi de durata iar corpul dumneavoastra va arata mai bine decat a aratat vreodata in timpul sau inainte de sarcina.



Newsletter Medikal
Abonati-va acum la newsletter si veti primi periodic informatii utile pentru sanatatea dvs.
Servicii dermatologice de calitate superioara ! Vizitati-ne acum !
Timis - Timisoara
0256/456 507;
Medicina generala, Medicina functionala, Oftalmologie, Medicina alternativa si naturista, Diabet, Nutritie si Boli metabolice, Optica medicala, Laborator de analize, Nutritie, Medicina muncii, Psihoterapie
Timis - Timisoara
0256.226.271
Alergologie si imunologie clinica, Urologie, Otorinolaringologie-ORL, Oftalmologie, Neurologie, Hematologie, Psihiatrie, Psihologie, Endocrinologie, Cardiologie
Timis - Timisoara
0256.288.782


Articole populare
Rolul vitaminelor in ingrijirea pielii
Din totalul vitaminelor luate, un anumit procent ajunge in piele. Rolurile vitaminelor sunt descris pe...
Ghidul incepatorului la sala de gimnastica
Cateva sfaturi pentru a va face o idee despre ce presupune frecventarea unei sali de gimnastica. Va puteti...
Protectia coloanei si circulatia venoasa
Deprindeti pozitiile corespunzatoare ale corpului. Descoperiti pozitiile si miscarile care pot afecta...
Boli cu transmitere sexuala
La om, forta care apropie indivizii de sex diferit nu este simplul instinct de reproducere, cum se intampla...
Din aceeasi categorie
Sanatatea dentara a copilului
Se stie ca fluorul este cel mai bun prieten al dintilor, gratie lui smaltul se fortifica si cariile diminueaza. Totusi excesul...
citeste mai departe...
Probleme ortopedice la nastere
Istoric vorbind, participarea ortopediei in supravegherea nasterii si copilului mic a fost limitata. In perioada neonatala...
citeste mai departe...
Sfaturi privind baia bebelusului
Baia bebelusului poate fi facuta in fiecare zi sau la doua zile. Trebuie ales momentul in care bebelusul este destins, pentru...
citeste mai departe...