VA RUGAM SA VA ACTUALIZATI BROWSER-UL. MEDIKAL NU MAI ACORDA SUPORT PENTRU INTERNET EXPLORER 6.0!>

5 Sfaturi care le puteti utiliza pentru a trata acneea

dimensiune text
Din fericire, exista o serie de lucruri pe care le puteti face in fiecare zi ca sa va asigurati ca pielea  voastra este mai putin predispusa la acnee. Aici sunt cinci sfaturi pentru a lua atitudine impotriva  acneei incepand de azi.

1. Exercitile fizice – mentinerea in forma  poate ajuta impotriva acneei prin lupta impotriva nivelului de stres negativ care vine de la lipsa increderii de sine si depresii. Cu toate acestea, unele masuri de protectie  trebuie sa fie luate in timpul antrenamentelor pe care le faceti pentru a putea indeparta acneea. Fi foarte atent la ce pui pe corpul tau, referitor la imbracaminte, echipamente sportive si aparatele sportive pe care le folosesti
De exemplu fi atent la imbracamintea  sportiva din licra sau nailon, stiu ca iti fac corpul sa arate bine ca in filme sau manechinele din vitrinele magazinelor de specialitate, dar daca esti suspect de acnee evita aceste materiale sintetice care retin umiditatea si caldura corpului fiind  un mediu foarte propice pentru bacterii. In schimb, alege haine lejere din bumbac sau amestecuri naturale, pentru a permite aerului sa ajunga mai usor in contact cu pielea.
Iar cand ai terminat cu antrenamentul, schimbate de imbracamintea umeda de la transpiratie sau de la apa din bazinele de inot. Dus si apoi te imbraci in haine uscate si curate. Deasemenea pastreazati echipametele sportive si imbracamintea de antrenament curate. De exemplu sepcile sau banderolele de cap murdare pot irita fruntea o zona predispusa la acnee. Deci, sepcile si banderolede de cap trebuie puse in masina de spalat dupa sesiunea de antrenament.

2. Cosmetice - Pentru a evita infundarea porilor si iritarea pielii care sunt foarte asemanatoare cu acneea si pot contribuii la aparitia acesteia, foloseste produse non-comogenice (care nu  cauzeaza sau agraveaza acneea) si care nu contin uleiuri. Sclipiciul de fata sau pudrele pt machiaj  pot contine mica ( mineral din grupa silicatilor, care confera acoperire de durata  si rezistenta la apa machiajului) care poate cauza iritatii ale pielii si pot obtura porii. Alti aditivi pentru  culoare care pot provoca reatii similare sunt derivate ale gudronului de carbune si carmin.
Feriti-va de cremele de ochi care contin concentrati mai  mari de substante  hidratante decat cremele si lotiunile normale, acestea au un potential mai mare de a bloca porii din zona ochiilor .

3. Dieta – Studiile arata ca dieta nu are un rol foarte important in tratarea acneei .Cu toate acestea ,ceea ce  este important pentru ingrijirea preventiva a  acneei este : ce este bun pentru corpul tau  este bun si pentru pielea ta , mai ales cand pielea ta este cel mai mare organ al corpului tau.Deci, nu uita dieta , consumul de vitamine , minerale si alte suplimente,  de preferat sa fie asimilate din produse alimentare naturale , reprezinta sanatatea ta !. Acest lucru te va ajuta sa previ si sa castigi lupta cu acneea.

4. Igiena - Un regim in ceea ce priveste igiena pielii tale nu trebuie sa includa spalari dure si accentuate asupra pielii tale. De exemplu cand iesi de la dus ai obiceiul sa apesi cu forta prosopul pe piele si sa freci pentru a te usca  sau sa  faci prea multe dusuri intr`o zi acestea nu sunt recomandate pentru ca  pot cauza posibile iritari ale pielii, tot ce este cu masura este bun!
Produsle cu ingrediente cu exfoliere usoara sunt ok pentru pielea ta, nu folosi produse sau obiecte abrazive care pot sa iti raneasca pielea si incearca sa eviti pe cat posibil produsele care contin alcool acestea pot indeparta stratul superior al pielii si poate determina glandele sa produca mai mult ulei astfel blocheaz porii.
Daca in  zona in care acneea iti face probleme, nu te punea cu ea! Aminteste-ti ca deja sunt saptamani de cand acneea este acolo iar stoarcerea, ruperea poate forta zona afectata si sa dea inapoi in regres si extinderea acesteia si eventual sa ramai cu cicatrici. Daca este necesar, solicitati ajutor de la un demartolog pentru tratamente alternative.

5. Rasul -  este indicat  pentru ambele sexe, este de fapt un mod excelent de exfoliere sau eliminarea pielii moarte pentru a ajuta la prevenirea si raspandirea acneei. Un cuvant de precautie: in zonele cu infectie (roseata, sensibile, acnee deschise, rani, etc) nu te rade !!!. Sau cel putin folositi o crema de ras pentru piele sensibila!



Newsletter Medikal
Abonati-va acum la newsletter si veti primi periodic informatii utile pentru sanatatea dvs.
Boli infectioase, Gastroenterologie, Medicina interna, Cardiologie, Urologie, Psihiatrie, Otorinolaringologie-ORL, Neuropsihiatrie, Dermato-venerologie, Hematologie
Timis - Timisoara
0256.288.782
Obstetrica-ginecologie, Dermato-venerologie, Medicina interna, Cardiologie, Urologie, Psihiatrie, Otorinolaringologie-ORL, Neuropsihiatrie, Dermato-venerologie, Hematologie
Timis - Timisoara
0256.497.531
Nutritie, Medicina alternativa si naturista, Medicina muncii, Diabet, Nutritie si Boli metabolice, Medicina generala, Dermatologie estetica si cosmetica medicala, Expertiza medicala a capacitatii de munca, Psihologie, Dermato-venerologie, Laborator de analize
Timis - Timisoara
0256.226.271


Articole populare
Viteza de sedimentare a hematiilor
Variatii fiziologice se observa in functie de sex, la femei in timpul menstruatiei, cand are valori crescute,...
Viata sexuala incepe gresit pentru 80% dintre tineri
Aproximativ 80% din tineri au probleme de de debut in viata sexuala, sunt de parere specialistii in andrologie...
Rolul vitaminelor in ingrijirea pielii
Din totalul vitaminelor luate, un anumit procent ajunge in piele. Rolurile vitaminelor sunt descris pe...
Sanatatea dentara a copilului
Se stie ca fluorul este cel mai bun prieten al dintilor, gratie lui smaltul se fortifica si cariile diminueaza....
Din aceeasi categorie
Displazia de sold - diagnostic si tratament
Luxatia de sold a fost deseori tema de discutie periodic abordata la mai multe congrese medicale si reviste medicale de catre...
citeste mai departe...
Osteogeneza congenitala imperfecta la nastere
Osteogeneza imperfecta congenita se manifesta la momentul nasterii si poate fi confundata cu tipurile de piticism....
citeste mai departe...
Artrogripoza - etiologie, tipuri si tratament
Arthrogryposis multiplex congenita (articulatiile curbate congenitale multiple) este un sindrom care probabil cuprinde mai...
citeste mai departe...